Problem with Android Auto and Google Maps

Audio, ICE, Speakers, Head Unit, CD, CD Multi changer. If you have a question about any Citroen C3 related Audio, then this is the place.

Please indicate if there is a Citroen CD multi-changer, drawer or cubby under the CD/Radio, if there is the Navigation unit, CD or Radio options.
Forum rules
Only post questions about AUDIO equipment in this topic please. In car entertainment, ICE, Android Auto, stereo and sat-nav are all welcome here
My Name: routemaster1

C3 Master
Posts: 216
Joined: Fri Mar 08, 2019 4:32 pm
Model: C3 2017-on. The new C3
Year: 2019 (19)
Engine Size: 1.2
Fuel Type: Petrol
Mileage: 300
Trim Level: Flair
Gearbox: Manual 6 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: EB2DT-EB2ADT PureTech 3-Cylinder (110 PS)
Been thanked: 63 times

Post

Here is a weird one! Our 19 reg C3 Flair is suitable for use with Android Auto and Mirror Link (although my phone doesn't support Mirror Link). When I got in the car with the phone connected the phone would beep, then when the car started, Android Auto would start automatically and Google Maps would act as a satnav on the screen.

We went on a touring holiday to Germany a couple of weeks ago. All was fine with the system for the first day, but half way through day 2 the screen suddenly went black whilst driving. Nothing would restart the system. The phone was OK, and we navigated for several days just using the phone screen with the phone still connected via USB to keep it charged. No noised from the phone when starting up.

Then came the really odd bit. On the last but one day, whilst driving along, the screen rebooted, and suddenly all was working normally again. We had done absolutely nothing to make this happen. It has been OK since.

So my queries are 1) Has anyone else had this happen? and 2) Has anyone any idea why this might have happened. (I think in both cases I doubt if anyone will be able to contribute)
User avatar
My Name: C3CAR

Guru
Posts: 2621
Joined: Wed May 04, 2011 10:01 am
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2002 (02)
Engine Size: 1.4 (16v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 140000
Trim Level: Exclusive
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: DV4 16-valve diesel (90 PS)
Has thanked: 148 times
Been thanked: 88 times

Post

routemaster1 wrote: Sat Jun 22, 2019 2:03 pm (I think in both cases I doubt if anyone will be able to contribute)
This is probably going to be true, but it's out there now. If anyone searches for that problem, they could well end up here.

routemaster1 wrote: Sat Jun 22, 2019 2:03 pm Nothing would restart the system. The phone was OK, and we navigated for several days just using the phone screen with the phone still connected via USB to keep it charged. No noised from the phone when starting up.

Then came the really odd bit. On the last but one day, whilst driving along, the screen rebooted, and suddenly all was working normally again
One of those odd intermittent computer faults that sorts itself out eventually after a reboot :)
My Name: LittleDuceCoupe

Contributor
Posts: 9
Joined: Fri Jan 13, 2017 4:30 pm
Model: C3 2017-on. The new C3
Year: 2017 (17)
Engine Size: 1.6 (16v)
Fuel Type: Petrol
Mileage: 7000
Trim Level: Flair
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: EB2DT-EB2ADT PureTech 3-Cylinder (110 PS)
Location: London SW
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post

I have a 2017 Flair Pure Tech 110 with inbuilt NAV but I also like using WAZE through Android Auto (Sometimes having both running at the same time). The link to Android Auto is a bit random and seems linked to the cable being used even to the extent to which way I put the cable into my Galaxy S8. Try another cable?
From
Dave.
User avatar
My Name: Arfur Dent

Guru
Posts: 3308
Joined: Sat Jul 23, 2011 3:47 pm
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2002 (52)
Engine Size: 1.4 (16v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 100000
Trim Level: Exclusive
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: DV4 16-valve diesel (90 PS)
Has thanked: 259 times
Been thanked: 112 times

Post

LittleDuceCoupe wrote: Mon Jan 13, 2020 6:29 pm I have a 2017 Flair Pure Tech 110 with inbuilt NAV but I also like using WAZE through Android Auto (Sometimes having both running at the same time). The link to Android Auto is a bit random and seems linked to the cable being used even to the extent to which way I put the cable into my Galaxy S8. Try another cable?
Yes, try another cable.
A genuine samsung one (not a fake) would be a good choice.

You can update your car info here, now you have a new C3 :D
You can add an avatar to your account - Avatar or change your vehicle details - Car Bio or even add a signature to your posts - Signature. But this is not all you can do in the User Control Panel :)
My Name: routemaster1

C3 Master
Posts: 216
Joined: Fri Mar 08, 2019 4:32 pm
Model: C3 2017-on. The new C3
Year: 2019 (19)
Engine Size: 1.2
Fuel Type: Petrol
Mileage: 300
Trim Level: Flair
Gearbox: Manual 6 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: EB2DT-EB2ADT PureTech 3-Cylinder (110 PS)
Been thanked: 63 times

Post

I should have posted after my last post in June. I found a genuine Samsung cable, and the navigation has been OK most of the time; occasionally there is an issue, but it is resolved by pulling the usb at the car end and refitting.
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post