Where should this loose grey cable do near the dashboard fuse box go?

Questions not related to the fuel type, like Manual Gearbox, Body Work, Lights, Interior trim and Seats, Steering, Brakes, Beeping, Wheels and Tyres to be asked in this topic only.

Audio has its own section - see further down the page.

Please provide as much information as you think may be relevant like recent work on the car and you can attach photographs directly to your topic using the form below the text box.
Forum rules
One question per topic.
No Engine questions
Think: Manual Gearbox, Seats, Bodywork, Lighting, Interior, A/C, Heater, Wheels, Steering, Brakes, Tyres and Suspension
My Name: firstcar873

Member
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2021 2:06 pm
Model: C3 2013-2017 Facelift A51
Year: 2015 (65)
Engine Size: 1.2
Fuel Type: Petrol
Mileage: 75000
Trim Level: VTR+
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: LHD (Europe)
Engine name: EB2F PureTech 3-Cylinder (82 PS)
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post

Hi all,

This is my first car (2015 Citroen C3 II PureTech VTi 82), and today I wanted to install a backup mirror camera with a hardwire kit into the fuse box for power. I followed the instructions, looks like it went fine (it turns on and off with the ignition, and I didn't use any fuses that were used for things like airbags).

When I wanted to close the fuse box back up, I noticed a disconnected wire, wrapped with black cloth and a light grey connector. I don't see an obvious place where this should have been connected. One end of the connector has an "A" on it and the side says ">PA-66/6<".

Any idea where this should go?

20210220T152820CET.screenshot.png
photo5875146538441881903.jpg
photo5875146538441881902.jpg
User avatar
My Name: C3CAR

Guru
Posts: 2618
Joined: Wed May 04, 2011 10:01 am
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2002 (02)
Engine Size: 1.4 (16v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 140000
Trim Level: Exclusive
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: DV4 16-valve diesel (90 PS)
Has thanked: 147 times
Been thanked: 88 times

Post


I noticed a disconnected wire, wrapped with black cloth and a light grey connector. I don't see an obvious place where this should have been connected
If it wasn't connected, don't connect it to anything and put it back where you found it.
My Name: firstcar873

Member
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2021 2:06 pm
Model: C3 2013-2017 Facelift A51
Year: 2015 (65)
Engine Size: 1.2
Fuel Type: Petrol
Mileage: 75000
Trim Level: VTR+
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: LHD (Europe)
Engine name: EB2F PureTech 3-Cylinder (82 PS)
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post

C3CAR wrote: Sat Feb 20, 2021 2:45 pm

I noticed a disconnected wire, wrapped with black cloth and a light grey connector. I don't see an obvious place where this should have been connected
If it wasn't connected, don't connect it to anything and put it back where you found it.
That's the thing, I'm not sure whether it was loose in the first place. It could be that it came loose when I connected the hardwire kit.
User avatar
My Name: C3CAR

Guru
Posts: 2618
Joined: Wed May 04, 2011 10:01 am
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2002 (02)
Engine Size: 1.4 (16v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 140000
Trim Level: Exclusive
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: DV4 16-valve diesel (90 PS)
Has thanked: 147 times
Been thanked: 88 times

Post

Plugs don't come loose.

Unless you actually removed it then it's not used.

The C3 has lots of odd plugs that are not used on all models. Done of the base models are missing loads of features bit have the same plugs, just not connected.
My Name: firstcar873

Member
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2021 2:06 pm
Model: C3 2013-2017 Facelift A51
Year: 2015 (65)
Engine Size: 1.2
Fuel Type: Petrol
Mileage: 75000
Trim Level: VTR+
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: LHD (Europe)
Engine name: EB2F PureTech 3-Cylinder (82 PS)
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post

C3CAR wrote: Sat Feb 20, 2021 3:18 pm Plugs don't come loose.

Unless you actually removed it then it's not used.

The C3 has lots of odd plugs that are not used on all models. Done of the base models are missing loads of features bit have the same plugs, just not connected.
Ah, that makes sense. I certainly did not purposefully disconnect it. Nothing stopped working that worked before, so it probably just came this way. Thanks for the help!
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post