reversing light and indicator light fault indication

Questions not related to the fuel type, like Manual Gearbox, Body Work, Lights, Interior trim and Seats, Steering, Brakes, Beeping, Wheels and Tyres to be asked in this topic only.

Audio has its own section - see further down the page.

Please provide as much information as you think may be relevant like recent work on the car and you can attach photographs directly to your topic using the form below the text box.
Forum rules
One question per topic.
No Engine questions
Think: Manual Gearbox, Seats, Bodywork, Lighting, Interior, A/C, Heater, Wheels, Steering, Brakes, Tyres and Suspension
My Name: C3Nige

Contributor
Posts: 6
Joined: Sun Dec 29, 2013 7:37 pm
Model: C3 2006-2009, Facelift model
Year: 2007 (07)
Engine Size: 1.4 (8v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 35000
Trim Level: Cool Summer
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No

Post

Hi, I'm new to this forum so please bear with me if this is an old chestnut. Yesterday, I disconnected my trailer after which the indicators worked at twice their normal speed (just as if a bulb had blown) each time I start the car I get a fault indication saying reversing lights and indicators are faulty. Actually the reversing lights are fine, it's just the indicators that are fast -I checked all indicators and they are all working. Strangely, the hazards work at their proper speed. I've tried disconnecting the battery waiting 5 minutes and then reconnecting it, but the problem persists.
Has anyone any ideas on what has happened and if this is a fault I can clear or is it a garage job maybe needing new parts?
Many thanks in advance for reading this.
Nige.
User avatar
My Name: C3driver52

Guru
Posts: 1940
Joined: Sat Apr 30, 2011 7:40 pm
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2003 (03)
Engine Size: 1.4 i
Fuel Type: Petrol
Mileage: 79984
Trim Level: VTR+
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: TU3 (75 PS)
Has thanked: 114 times
Been thanked: 67 times

Post

Welcome to the forum C3Nige

Is this a standard fit citroen electrics for the trailer or an after market job?

It sound to me like there is a problem with the trailer relay or its wiring.
User avatar
My Name: C3driver52

Guru
Posts: 1940
Joined: Sat Apr 30, 2011 7:40 pm
Model: C3 2002-2005, Original shape model
Year: 2003 (03)
Engine Size: 1.4 i
Fuel Type: Petrol
Mileage: 79984
Trim Level: VTR+
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No
LHD or RHD: RHD (UK)
Engine name: TU3 (75 PS)
Has thanked: 114 times
Been thanked: 67 times

Post

Image
https://uk-trailer-parts.co.uk
The diagram shows the aftermarket trailer relay and the wires that get used.
My Name: C3Nige

Contributor
Posts: 6
Joined: Sun Dec 29, 2013 7:37 pm
Model: C3 2006-2009, Facelift model
Year: 2007 (07)
Engine Size: 1.4 (8v)
Fuel Type: Diesel
Mileage: 35000
Trim Level: Cool Summer
Gearbox: Manual 5 speed
DPF: No

Post

Hi C3 Driver52,
Thanks for taking the trouble to reply. The trailer wiring is supplied & fitted by my local Citroen agent (Bollingmores). In the past, whenever I connected the trailer I would get an error message saying rev. lights faulty which I assumed was because there are no rev. lights on the trailer. As soon as the trailer was disconnected everything worked normally. Actually, since I posted the problem it has now gone and the car is working normally! Maybe there is a problem with the connections in the towbar socket - I will check them out when the weather improves.
Regards, Nige.
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post